Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mordet på Ragnhildsholmen
Isbn: 978-91-7355-214-1
Förlag: Kabusa Böcker
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Mordet på Ragnhildsholmen

Några ungdomar åker ut till Ragnhildsholmen för att fira studenten, men festen får ett abrupt slut när de finner en mördad man ute vid den gamla borgruinen. Vem är han? Och varför har han grävts ner ute på holmen?

Under polisens förhör med de boende i området berättar en äldre kvinna att hon har hört ett skott mitt i natten några veckor tidigare. Senare samma dag hittas kvinnan och hennes man döda i vad polisen rubricerar som ett dubbelt självmord.

Men det gamla parets dotter Åsa vägrar tro att hennes föräldrar tagit sina egna liv, och när hon städar ur sitt föräldrahem hittar hon en bunt oöppnade brev på vinden, brev som för henne tillbaka i tiden och väcker minnen som hon helst hade velat glömma för alltid.

Medan kommissarie Sören Högström fokuserar på mordutredningen och följer spår som pekar mot gängkriminalitet och droghandel, har hans kollega Fatima Wallinder svårt att släppa tankarna på Åsa. Mannen på Ragnhildsholmen, dubbelsjälvmordet och breven på vinden Fatima har känslan av att allt hänger ihop.

Om författaren:
Med en far som var fängelsepräst i Härlanda väcktes det hos Mats Ahlstedt tidigt ett intresse för brott och straff, moral och etik. Teman som han nu utforskar i sina deckare. Mordet på Ragnhildsholmen är hans fjärde kriminalroman om Sören Högström och Fatima Wallinder vid länskriminalen i Göteborg. De tidigare är Dödsängeln (2005), Violinisten (2006) och Den röda damcykeln (2007).

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone