Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Oliver Twist
Isbn: 978-91-8561-502-5
Förlag: Univerb Förlag
Kategori:
Språk & ordböcker Engelskspråkiga
Tillgänglig sedan: maj 2012
Length: 2 timmar 43 minuter

Ljudbok

Oliver Twist

Romanen ingår i Audio Classics-serien. Du lyssnar/läser en älskad klassiker på originalspråket samtidigt som du förbättrar dina språkkunskaper. Texten är en bearbetad och förkortad version av originalromanen gjord av infödda språkpedagoger. Antingen du går en kurs i engelska eller lär dig på egen hand är denna ljudbok en hjälp in i den engelska klassiska litteraturen. Univerb Audio Classics-serien hjälper dig att lyssna och läsa aktivt och att reflektera över hur ord skall användas. Kursen innehåller ljudfiler och ett kurshäfte i PDF-format med den inspelade texten samt en ordlista - engelsk/engelsk och extra övningar. Nivå 3 = Avancerad, 1500 eller fler ord.

Oliver Twist av Charles Dickens (1812-1870) publicerades först mellan 1837-1839 i en tidskrift, "Bentley's Magazine" som en serie. Dickens fick betalt för antalet meningar han skrev. Oliver Twist är en av Charles Dickens mest kända romaner. Den handlar om en föräldralös pojke som växer upp på ett fattighus, misshandlad och oälskad. Han rymmer till London, där han för första gången får känna gemenskap och lycka i den kriminella världen. Till slut, efter mycket grymheter, hittar han sin riktiga familj och med den lycka.
Oliver Twist speglar det brittiska klassamhället, hur livet var för fattiga människor på den tiden.
Charles Dickens var en samhällskritiker av sin tid. När han skrev Oliver Twist, ville han göra sina läsare uppmärksammade på de enorma problem "Fattiglagen 1834" skapade. Denna lag tvingade arbetslösa in i fattighusen, där dom fick mat och husrum. Men arbetslösa, tillsammans med oäkta föräldralösa barn, tillhörde samhällets bottenskikt och fick inte någon bekvämlighet. Att barn dog av den behandling de fick utstå i fattighusen var inte ovanligt. Dickens ville med denna roman också visa sambandet mellan kriminalitet och fattigdom. Trots att Oliver Twist skrevs för över 150 år sedan är språket i boken, som är typiskt för det viktorianska England, fortfarande älskat. Även om denna version är avkortad har vi behållit mycket av det "Dickensianska" språket och mustigheten.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone