Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tyskland talar
Isbn: 978-91-8550-762-7
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: maj 2012
Uppläsare: Niclas Sennerteg
Length: 9 timmar 31 minuter

Ljudbok

Tyskland talar

Klockan nio på kvällen den 20 november 1939 kunde svenska folket för första gången höra en radioröst som på felfri svenska basunerade ut tysk propaganda. Detta var den första av ett otal sändningar från det som skulle komma att kallas för Königsbergsradion. Radiokanalen sköttes av ett antal svenskar som gått i Hitlers tjänst och som med en oändlig rad propagandaknep försökte få Sverige att ta Nazitysklands parti i kriget.

Tyskland talar är Niclas Sennertegs medryckande skildring av de lögner och den propaganda som kom att bli en del av det neutrala Sveriges vardag. Men det är också en skildring av personerna bakom rösterna, hur de förhöll sig till sin uppgift, hur värvningen fungerade och vad följderna blev för dem efter kriget. Sennerteg har kartlagt ett trettiotal personer som i olika omgångar arbetade på Königsbergsradion. Boken bygger på material hämtat ur ett tidigare okänt radioarkiv i Berlin, SÄPO-akter samt UD:s arkiv.

Niclas Sennerteg är författare och journalist. Han är verksam på Borås Tidning och har även arbetat på Sveriges Radio i många år. Historiska Media har tidigare gett ut hans uppmärksammade böcker Stalins hämnd(2001) och Warszawas bödel (2003).


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone