Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Profetens tid
Isbn: 978-91-6387-479-6
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: mars 2013

E-bok

Profetens tid

En profet som ständigt hotar, en åldrande konung och ett rike att hålla samman och beskydda! Henrik Larssons mäktiga fantasyepos avslutas i den tredje delen i serien "Blodsarvet". Kärlek, svek och gastkramande spänning – Profetens tid är en våldsam hyllning till fantasy i George R.R. Martins anda.

Karl Solhand och hans tigrar härjar i söder och det främmande folket från Västanbergen har fått en ny gud och ledare – Aluir – som hetsar sina tillbedjare att invadera Nordland. En trött och plågad Erik Krigarhjärta försöker driva angriparna på flykten när hans följe blir överraskade av ett bakhåll. Övermannade måste de fly hals över huvud, men med sig har de den mystiska bergskvinnan, Stormöga, som låter dem förstå att striderna bara börjat ...

Gränserna mellan gott och ont börjar upplösas, vem är vän och vem är fiende? Och vad är rätt och fel att göra när du inte längre har något val?

Henrik Larsson jämförs med de riktigt stora i fantasygenren och inte utan anledning! Hans två tidigare böcker i serien – Krigarhjärta och Isöhäxan har hyllats för den fantastiska världen, inspirerad av nordisk mytologi, närvaron och den starka berättarrösten i Erik Krigarhjärta och den episka, klassiska fantasysagan som inte släpper sina läsare ur greppet.

Om Krigarhjärta:

"Romanen har intressanta uppslag som är fint genomförda och en genomtänkt mytologi och världsbild. Historien är välkomponerad och utmärkt berättad med stor detaljrikedom och åskådlighet. En mycket intresseväckande debut som även passar för vuxna läsare." Marie Louise Lindell, BTJ-häftet



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone