Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi
Isbn: 978-91-7424-387-1
Förlag: Bonnier Fakta
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: juli 2013

E-bok

Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi

Effektivt 10-stegsprogram mot stress

Stress är ett av det moderna livets stora hälsoproblem. Det finns så mycket brådskande att ta itu med innan man har tid att varva ned. För det ska man ju ? sedan. Tyvärr har detta sedan en obehaglig förmåga att utebli.

I Hantera din stress med KBT ger stressforskaren Giorgio Grossi de praktiska färdigheterna som krävs för att kunna stressa mindre, vara mer närvarande eller bara ta det lugnare.

Hantera din stress med KBT ger kunskap om vad stress egentligen är och hur den påverkar vår hälsa och prestationsförmåga. Läsaren får veta vad det är som gör oss stressade och hur våra tankar, handlingar och kroppsliga processer påverkas såväl på kort som på lång sikt. Med hjälp av tekniker från kognitiv beteendeterapi som är erkänt effektiva ger boken läsaren ett steg-för-steg-program med en serie konkreta färdigheter för att bättre hantera stressen i vardagen. Här finns praktiska övningar och tekniker för att lära sig analysera sin livssituation, sätta upp konkreta mål för förändring och ? inte minst ? förändra sitt sätt att tänka och agera.

Boken lämpar sig därför för alla som känner att den vardagliga stressen har blivit ett hinder för att må bra, nå sina mål och prestera väl samt känna sig tillfreds med livet.

Ur innehållet:

Vad är stress?

Hur fungerar KBT?

Självkänsla och beteendemönster som ökar sårbarheten för stress

Stressymptom

Utmattningssyndrom

Sömnrubbningar

Kronisk smärta

Tankar och beteendemönster

Acceptans och mindfulness

Tio steg mot minskad stress

Förordet till boken är skrivet av den välrenommerade psykologen och psykoterapeuten Anna Kåver, som även är författare till många uppmärksammade böcker.

Giorgio Grossi är filosofie doktor i psykologi, forskare vid Stressforskningsinstitutet och arbetar med kognitiv beteendeterapi vid Stiftelsen Stressmottagningen i Stockholm. Han är dessutom en mycket uppskattad föreläsare och har tidigare gett ut boken I balans (2004).


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone