Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Macbeth - En tragedi
Isbn: 978-91-7423-471-8
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Dramatik
Tillgänglig sedan: september 2014

E-bok

Macbeth - En tragedi

För dig som älskar vackra böcker! I ett unikt samarbete med konstnären Sebastian Evans ger Telegram ut samtliga 40 verk av William Shakespeares skådespel och sonetter. Pjäserna släpps var för sig men även i två samlingsvolymer. Först ut är tragedierna. Alla 40 bokomslag är ett fotografiskt verk och tillsammans bildar böckerna en karg och vacker fond till Shakespeare fantastiska dramer.

OM PJÄSEN
En av Shakespeares stora tragedier,Macbeth är ett mörkt och blodigt drama om ambition, mord, skuld och hämnd. Uppmanad av tre mystiska häxors spådom och sporrad av sin ambitiösa fru, mördar den skotska thanen Macbeth den skotska kungen Duncan, för att på så sätt efterträda honom på tronen. Detta fasansfulla dåd hemsöker snart samvetet hos adelsmannen som finner sig själv i ett snår av förräderi, svek och ytterligare mord.

Macbethutspelar sig ibland dystra slott och ödsliga slätter i medeltidens Skottland och målar ett träffande dramatiskt porträtt av en man vars heder och integritet förstörs av ett ödesdigert karaktärsfel och den psykologiska tortyren från en skuldmedveten fantasi.

OM ÖVERSÄTTAREN
I översättning av Carl August Hagberg, den store Shakespeare-kännaren och före detta ledamot för Svenska Akademien, ger Telegram ut samtliga tragedier, komedier, sonetter och historiska skådespel av William Shakespeare. Hagbergs översättning från 1800-talets andra hälft tillhör den svenska litteraturhistoriens högst skattade. Vi har därför inte velat göra större redigeringar i texten, förutom att rensa bort viss ålderdomlig stavning för att öka läsbarheten.

Omslag: Sebastian Evans (http://www.sebastianevans.com/)



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone