Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Körsbärslandet
Isbn: 978-91-8810-713-8
Förlag: Bokförlaget Nona
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juli 2016

E-bok

Körsbärslandet

Debutanten Dörte Hansen stod för Tysklands största litterära sensation 2015. Hennes Körsbärslandet (Altes land) blev årets mest sålda bok och tog såväl läsare som kritiker med storm.

Med torr humor, vass blick och träffsäkra formuleringar väver Dörte Hansen i Körsbärslandet en historia som utspelar sig i det natursköna och pittoreska Olland, söder om Hamburg. Här kantas flodstränderna av fruktträd och stora korsvirkeshus, plattyskan regerar och traditionerna väger tungt. Och här utspelar sig en historia som kryper in under huden på läsaren och stannar kvar länge.

Dörte Hansen flätar skickligt ihop livets mörka och ljusa sidor. I botten på Körsbärslandet ligger en nattsvart flykt undan krig och en skildring av den rotlösa sorg man som flykting bär med sig resten av livet. Här finns en svärmor som drivs till själsligt fördärv av sin svärdotter och en mor som överger sitt barn. Men här finns lika många ljusa trådar som lyser upp berättelsen och som lockar till skratt. Inte minst i Dörte Hansens sätt att berätta sin historia. Med knastertorr humor skildrar hon egensinniga, kantiga karaktärer. Hon målar upp komiska krockar när oförstående stadsbor möter motsträviga bönder och hon dissekerar humoristiskt Hamburgs hipsterföräldrar.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone