Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Spel
Isbn: 978-91-7701-629-8
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2017

E-bok

Spel

»Vass klasskildring och spännande intrig. Rolig, bitsk debut.« Lotta Olsson, DN

»En bok man sträckläser.« Kerstin Bergman, Kristianstadsbladet

Sol lämnar Sverige och svär på att aldrig komma tillbaka. Men när hennes tvillingbror Gustavs kropp hittas i Årstaviken och hans död avskrivs som självmord återvänder hon motvilligt. Med ett fingerat CV får hon anställning vid Handelshögskolans bibliotek. I korridoren träffar hon Erik, studenten som är lite bättre än alla andra och har en likadan tatuering som den hon sett på sin brors döda kropp.
Sol drog nitlotten redan vid födseln. Medan Gustav växte upp på gåslever i deras pappas nya hus på Lidingö blev hon kvar i förorten med sin mentalt instabila mamma. Och om hon har haft svårt att behålla sina jobb, har hennes bror snarare haft problem med vilket han ska välja efter sin examen från Handelshögskolan.
Vad var det egentligen som hände Gustav? Jakten på svar tar Sol djupare in i hans värld. Ur sprickorna i den putsade fasaden börjar mörka sanningar sippra fram, och Sol dras in i ett spel där bara slumpen avgör vem som är vinnare och vem som är förlorare.

ANNA ROOS [f. 1981] är civilekonom, utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon är numera egenföretagare och bor i Trosa. Tidigare har hon arbetat på kasino och var under en tid bosatt i Atlanta i USA. Spel är hennes första bok, en debut som för tankarna till såväl Anders de la Motte som Donna Tartt.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone