Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den sista stormen
Isbn: 978-87-1182-079-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: januari 2018

E-bok

Den sista stormen

Gerda och hennes far Martin beger sig iväg för att se Hjalmar Branting hålla tal och gå i demonstrationståget. Året är 1914, och missnöjet kokar bland arbetarna i Sverige. Gerda och hennes vänninor som arbetar på hotellet gör sitt i kampen för kvinnlig rösträtt, men med påvert resultat. Efter demonstrationen får Gerda och hennes far skjuts hem till Grisslehamn av en ung främling. Han presenterar sig som Lars, och det dröjer inte länge innan han och Gerda förälskar sig i varandra.

Utanför Sveriges gränser håller Europa på att snabbt falla ner i kaos. Det stora kriget bryter ut, och snart beger sig Lars ut för att kämpa i kriget. I krigets förvirring börjar Gerda tro att hon förlorat Lars för evigt, och försöker acceptera förlusten av sitt livs kärlek.

Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.

En episk släktkrönika som utspelar sig i området kring Grisslehamn vid Ålandshavet. Historien spänner sig över åren mellan 1799 och 1918, i ett samhälle som präglas av de olika krig som omger det, men också av de stora kärlekshistorier som utspelar sig där.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone