Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ett dån av åska
Isbn: 978-91-7589-268-9
Förlag: Novellix
Kategori:
Noveller E-single Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: januari 2018

E-bok

Ett dån av åska

Berättelsen Ett dån av åska från 1952 är en av science fiction-författaren Ray Bradburys mest kända noveller. Under en noggrant kontrollerad resa flera miljoner år tillbaka i tiden tar en av resenärerna ett enda litet snedsteg – som får ödesdigra konsekvenser och förändrar världen för all framtid.

Varmt slem samlades i Eckels hals; han svalde hårt, pressade ned det. Musklerna runt munnen formade ett leende när han sakta sträckte ut handen i luften och viftade med en check på tiotusen dollar mot mannen bakom disken.
”Garanterar ni att jag kommer levande tillbaka från safarin?”
”Vi garanterar ingenting”, sade försäljaren, ”förutom dinosaurierna.” Han vände sig om. ”Det här är mr Travis, er safariguide i Det Förflutna.”

”Ray Bradurys ‘Ett dån av åska’ är en klassisk tidsresenovell”, skrev DN i sin recension.

Den amerikanske författaren Ray Bradbury (1920-2012) slog igenom 1950 med novellsamlingen Invasion på Mars. Idag räknas han till en av de författare som lade grunden till den moderna anglosaxiska science fiction-litteraturen, trots att han – enligt honom själv – endast skrivit ett verk i genren: den dystopiska kultromanen Fahrenheit 451 från 1953. Berättelsen Ett dån av åska kom året innan och är en av hans mest kända noveller.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone