Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kamrat .357
Isbn: 978-91-8868-181-2
Förlag: MiMa Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juli 2018

E-bok

Kamrat .357

»Ett konsekvent, ogarderat och trovärdigt förslag på hur mordet på Olof Palme kan ha gått till och vem som utförde det. Wennesund skildrar mordplanen med driv och precision.« Lena Andersson

En kylig dag i mars 2014 är en medelålders man ute och joggar längs Sveavägen. Han svänger upp på Tunnelgatan och springer hastigt uppför trapporna till Malmskillnadsgatan. På toppen av trappan måste han stanna och hämta andan. Åldern börjar göra sig påmind, vilket stör honom. Han tänker tillbaka på den kalla februarinatt för 28 år sedan då han sköt dåvarande statsministern Olof Palme.

Långt tidigare, 1966, när mannen är en liten pojke, försvinner hans far till havs. Pappan, som är en estnisk krigsflykting, arbetar på fiskebåten Spejaren. Båten förliser efter en dramatisk kollision med en ubåt som plötsligt dyker upp från havets djup. Pappan fryser ihjäl i det kalla vattnet. Varken besättningen på tre man eller fiskebåten återfinns, och ingen vet vad som hänt dem.

1982 hittas Spejaren av en slump, tolv nautiska mil utanför Härnösand. En händelse som väcker oanade krafter. Det är två veckor kvar till valet, och det sägs att Palme kommer att ta över efter Fälldin

HENRIK WENNESUND är en svensk författare, företagskonsult och före detta sjökapten. Kamrat .357, hans debutroman, är en spekulativ kriminalfiktion om mordet på Olof Palme som blev en succé när den släpptes som ljudbok.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone