Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mindfulness – så fungerar det
Isbn: 978-87-2627-396-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: november 2019
Uppläsare: Kim Rhedin Hüttner
Length: 17 minuter

Ljudbok

Mindfulness – så fungerar det

Mindfulness och meditation är inte bara för hippies och religiösa asketer, tvärtom mediterar allt fler människor över hela världen idag. Robert Matthews har tagit en närmare titt på vetenskapen bakom meditationen. Här avslöjar han hur den här vanan inte bara förändrar sättet vi tänker på, utan faktiskt också hjärnans struktur.
Multinationella företag som Google och Ikea har tagit till sig metoden och det brittiska parlamentet All-Party Parliamentary Group har uppmanat landets skolor, fängelser och sjukhus att börja använda meditation. Samtidigt har det skett en explosion i antalet kurser, böcker, webbplatser och appar som erbjuder vägledning på området. Men kan man verkligen uppnå så mycket med en så enkel teknik? Eller är metoden bra ännu ett bevis på vår förmåga till självbedrägeri? Bör vi ta trenden på allvar?

Ursprungligen publicerad av Orage, i samarbete med BBC.

VETENSKAP är en serie om olika fenomen som med hjälp av vetenskapen går att förklara, utforska och få en bättre förståelse av. I kortare artiklar och reportage följer vi med i vetenskapens alla vrår för att förklarat såväl vardagliga som extraordinära fenomen.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone