Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vietnamkriget
Isbn: 978-91-7789-085-0
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: januari 2020
Uppläsare: Per Runhammar
Length: 5 timmar 40 minuter

Ljudbok

Vietnamkriget

När USA gick in i Vietnamkriget 1965 kablades bilder av strider, förstörelse och mänskligt lidande för första gången ut till miljontals TV-tittare. Att människor fick se krigets verklighet med egna ögon väckte en våg av protester som kom att få stor betydelse för soldaterna på marken.

I Vietnam satte amerikanerna in nya vapen och banbrytande taktik. Med hjälp av helikoptrar kunde hela bataljoner blixtsnabbt landsättas mitt ute i djungeln. Men trots sitt massiva militära övertag misslyckades USA totalt i sin kamp mot Nordvietnam och den kommunistiska gerillan. Varför blev det så?

I Vietnamkriget berättar en av Sveriges främsta experter på området, militärhistorikern Marco Smedberg, om det storpolitiska spelet, de militära operationerna och inte minst om de människor som var med. Historien breddas med en mängd ögonvittnesskildringar från båda sidor.

Krigens historia är en bokserie som tar upp angelägna händelser ur militärhistorien och presenterar dem i ett lättillgängligt format. Vietnamkriget är första delen i serien.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone