Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Världens värsta skurkar
Isbn: 978-87-2638-278-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: mars 2020
Uppläsare: Håkan Mohede
Length: 4 timmar 21 minuter

Ljudbok

Världens värsta skurkar

Det kan vara lätt att komma på kant med lagen om man är desperat, hungrig och hotad till livet. Somliga väljer dock medvetet livet som laglös. Det kan förutsätta oemotståndlig charm, som hos bedragaren Robert V. Miller – alias greve Victor Lustig. Alternativt stor fräckhet, som hos den tidigare fallskärmssoldaten Albert Spaggiari, som stal 50 miljoner franc från Frankrikes säkraste bank. Eller djärvhet, som piraten Svartskägg, som drev gäck med den engelska flottan.

På vissa håll bygger hela samhällen på brott, som barbareskstäderna på 1600- och 1700-talet på Nordafrikas kust, som levde på slavhandel. Kriminalitet kan även vara ett uråldrigt mönster, som går i arv från far till son, som i de kinesiska triaderna, som sedan 1300-talet har upprätthållit en hemlig, ljusskygg organisation, och den italienska maffian, som på 1800-talet spred sig till Amerikas storstäder.

I 'Tidens värsta skurkar' berättas om de värsta skurkar världshistorien hittills bjudit på.

'Allt om Historia' tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. 'Allt om Historia' är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone