Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ellinor
Isbn: 978-91-2715-592-3
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: maj 2020
Uppläsare: Katharina Cohen
Length: 5 timmar 59 minuter

Ljudbok

Ellinor

'Ellinor' är en intensiv skildring av På Ellinors födelsedag börjar en ny kille i klassen. Han heter Viktor och är snygg, rolig och tar plats direkt. Han ser rakt på Ellinor när klassen sjunger för henne. Kinderna hettar och det blir fladdrigt i magen så fort han ler mot henne. Men det är fler som påverkas av Viktor. Meja slänger med sitt långa, blanka hår när han är i närheten och Leo verkar sur för att Viktor tar all uppmärksamhet. Ellinor blir trött av att navigera efter vad alla andra vill. Hur ska hon kunna sätta ner foten och visa vad hon behöver? Och vågar hon berätta för Viktor vad hon känner?

Katarina von Bredow skriver om relationer så att det känns. I en trilogi för mellanstadiet får vi följa Ellinor, Leo och Viktor under några månader i 6:an, ett år då mycket förändras och saker ställs på sin spets.

Katarina von Bredow har skrivit ett fertal böcker för barn och unga. Hon är ferfaldigt prisbelönt, bl a har hon tilldelats Barnens Romanpris av Sveriges Radio, Pocketpriset och Astrid Lindgren-priset och hennes böcker har hyllats av såväl kritiker som av läsare.efter en egen väg i en vardag där andra hela tiden drar.

Jonna Fries, Smålandsposten

Författaren Katarina von Bredow gör magi av det mest vardagliga.

Viveca Bladh, Sveriges Radio P4

Katarina von Bredow är en författare som alltid lyckas hitta rätt röst i sina berättelser, som gör att det hon skriver känns autentiskt. Det är inte lätt att bli tonåring: alla de krav och förväntningar som ställs på en, men också den föreställning man själv har om hur livet borde se ut och vara. Precis det här handlar Ellinor om. Att våga zooma ut, omvärdera vad som är viktigt och därmed försöka hitta sig själv.

Bokkoll.se

Känslor så äkta och nära. Katarina von Bredow vilken mästare hon är.

Prickiga Paula


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone