Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sindbad Sjöfararen (lättläst)
Isbn: 978-91-7723-875-1
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Lättläst
Tillgänglig sedan: september 2020
Uppläsare: Patrik Hont
Length: 38 minuter

Ljudbok

Sindbad Sjöfararen (lättläst)

av
Sindbad älskar äventyr och gör allt för att bli rik. Han ger sig ut på sju resor till havs. Där stöter han på otäcka monster och utsätts för dödliga faror. Men varje gång klarar han sig och återvänder hem med guld och ädelstenar. När han har blivit en gammal, förmögen man berättar han för en fattig bärare om sina resor och hur han överlevt alla strapatser.

Berättelserna om den äventyrlige sjöfararen från Bagdad har fängslat generationer av läsare och inspirerat till en mängd nytolkningar. Denna folksaga från Mellanöstern innehåller mäktiga jättefåglar, otäcka havsodjur och gigantiska ormar. Med list och förslagenhet lyckas Sindbad klara sig undan alla faror med livet i behåll.

Klassiker ger en djupare förståelse för vår tid och kan användas i undervisningen. Under konceptet Tidlösa berättelser ger Vilja förlag ut lättlästa versioner av klassiker och sagor som är just tidlösa. Tack vare det kan alla elever oavsett läsförmåga läsa samma berättelse, men i olika utgåvor.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone