Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kulor i hjärtat
Isbn: 978-91-5013-228-1
Förlag: Alfabeta
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Noveller Unga vuxna
Tillgänglig sedan: september 2020
Uppläsare: Ola Ringdahl
Length: 2 timmar 41 minuter

Ljudbok

Kulor i hjärtat

"Pricksäkra, oförglömliga berättelser", Ingalill Mosander, Aftonbladet.

Kulor i hjärtat är en samling berättelser som balanserar på gränsen mellan lycka och skräck. Alla noveller har samma huvudperson, men är olika till sin karaktär. En handlar om mystiska och skrämmande händelser under en cykelfärd i mörka kvällen. En annan om att utsätta någon för fara utan att mena det, en tredje berättar om kärlek och en fjärde om en incident på IKEA. Vitt skilda ämnen som tillsammans bildar ett liv och en helhet.

Novellsamlingen utkom för första gången 2009 då den även nominerades till Augustpriset. Boken har hyllats i pressen och används flitigt i skolundervisningen. Huvudpersonen Tom är även med i Cilla Naumanns romaner "Värsta brorsan", "62 dagar" och "17 timmar härifrån". Cilla Naumanns efterlängtade novellsamling Kulor i hjärtat, nu återutgiven med en nyskriven novell - Solvargen.

CILLA NAUMANN är författare och journalist, bosatt i Stockholm och på Österlen. 2010 erhöll hon Nils Holgersson-plaketten och hennes roman för vuxna "Springa med åror" blev Augustnominerad 2012. Pressröster om "Kulor i hjärtat" "Mitt i prick träffar Cilla Naumann med sin ungdomsbok "Kulor i hjärtat". //Texter fyllda med liv, längtan, rädsla och berusande lycka. En stor berättelse i högkoncentrat." Dagens Nyheter "Imponerande lätthet i pricksäkra noveller"// Det är monumentalt. Och i samma anda fortskrider det.//Texternas nedtonade ömsinthet förmedlar omtanke för en omvärld som sällan är begriplig, men som alltid betyder något. Det är fullständigt avväpnande.//Ärligt och utan omsvep skriver Naumann fram en tystnad, en plats för läsaren att med fjäderlätt koncentration lyssna till ett liv." SvD "...och jisses, vad bra det är!" Bokhora

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone