Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ekebergs-affären
Isbn: 978-87-2669-692-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2020
Uppläsare: Mikael Roupé
Length: 42 minuter

Ljudbok

Ekebergs-affären

Denna julinatt 1971 var ovanligt vacker, fullmånen var bländande, det var tyst ute på den norska landsbygden och en behaglig värme låg över landskapet.

Arne Rud hade svårt att sova, och bestämde sig för att ta en tur med sin bil genom den stjärnklara natten. Han kör runt planlöst när han hittar något som kommer att leda till en av de mest resurskrävande och komplicerade utredningarna i norsk kriminalhistoria.

På en parkeringsplats där Rud svänger in ligger en svårt skadad person, med en stor blodpöl under huvudet, en makaber syn i den vackra sommarnatten. Rud tvärvänder och åker till närmaste telefonkiosk, där han tillkallar polis och ambulans. Den skadade mannen hinner dö innan han anländer till sjukhus, och polisen har nu en mordutredning framför sig. Först ser det ut som att mannen varit med om en bilolycka. Men snart börjar misstankarna väckas, kan det ha varit mord?

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone