Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Marmeladrapporten
Isbn: 978-91-8924-524-2
Förlag: Bokförlaget Mormor
Kategori:
Romaner Humor
Tillgänglig sedan: mars 2021

E-bok

Marmeladrapporten

Jorden och flera andra planeter hotas av ett svart hål. En avlägsen planet, Umor, kan rädda en av dessa planeter, men först måste de avgöra vilken som mest förtjänar att räddas.
Fem agenter skickades till jorden på femtiotalet, men alla agenter utom en dog under mystiska omständigheter. Den femte agenten försvann.
Nu skickas två nya, mycket avancerade människoliknande robotar från Umor, som ska leva på jorden under ett år och försöka förstå sig på människorna. Robotarnas uppgift är att skriva rapporter som kan avgöra om människorna förtjänar att räddas från undergång.
Vi får följa dessa robotar, samt den försvunne agenten, Uno, som tappade minnet efter en ridolycka 1970 och inte längre minns vem han är och att han kommer från en främmande planet. Han blev så uttråkad av konversationerna under en middag att han i panik red iväg i mörkret, föll av hästen och slog i huvudet.
Kommer robotarna att lyckas med sitt uppdrag, eller kommer människorna att avslöja dem och i sin okunskap förstöra dem och därmed gå mot sin egen undergång?

Marmeladrapporten är en spännande roman med många komiska inslag. Robotar och människor försöker förstå och anpassa sig till varandra vilket innebär att märkliga och dråpliga missförstånd ständigt uppstår.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone