Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Om Fyra romaner av Michail Bulgakov
Isbn: 978-91-8023-669-0
Förlag: Modernista
Kategori:
Litteraturvetenskap
Tillgänglig sedan: december 2021

E-bok

Om Fyra romaner av Michail Bulgakov

Nyskrivet förord av Maxim Grigorjev till samlingsverket Fyra romaner av Michail Bulgakov.

Om Fyra romaner:

En hund förvandlas efter att ha fått hypofys och testiklar från en människa inopererade. En excentrisk forskare upptäcker ett sätt att snabba på reproduktionen av djur och människor. I Kiev 1918 strider sex arméer mot varandra samtidigt. Självupptagna, mediokra och svekfulla teatermänniskor intrigerar på den stora teatern i Moskva.
Fyra romaner av den legendariska ryska författaren Michail Bulgakov (finns som individuella e-böcker): En hunds hjärta är en framtidsdiger genetisk spekulation som skrevs 1925 men blev utgiven först 1969; likt De ödesdigra äggen [1925] utvecklas den till en satir om vetenskap, makt och maktmissbruk. Det vita gardet – Bulgakovs första roman – skildrar mot självbiografisk bakgrund ett skede i den ryska revolutionens efterspel.
Svart snö är Bulgakovs hämndlystna uppgörelse med Konstnärliga teatern (i romanen kallad ”Fria teatern”), där en av hans pjäser togs ner efter bara sju föreställningen. Producenter, skådespelare och författare ur det verkliga ryska kulturlivet hudflängs i en ursinnig satir om konst och sanning.
I svensk översättning av Lars Erik Blomqvist.

MICHAIL BULGAKOV [1891–1940] är en rysk författare, född i den ukrainska staden Kiev. Hans mest berömda roman är den postumt utgivna Mästaren & Margarita.

»Bulgakov är en av de största moderna ryska författarna, kanske den största.« | THE INDEPENDENT

»Michail Bulgakov är den mest älskade och möjligen även den största ryskspråkiga författaren från Sovjettiden.« | DONALD RAYFIELD


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone