Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kärlekspizzan
Isbn: 978-91-2717-309-5
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: december 2022
Uppläsare: Christopher Lehmann
Length: 4 timmar 11 minuter

Ljudbok

Kärlekspizzan

När Movits Lind en dag bestämmer sig för att bli skejtare är det inte för att han gillar tuffa, farliga utmaningar eller att kasta sig ut i det okända med livet som insats. Nej, orsaken stavas B E A T A. Hon är värsta skejtingproffset och har gjort Movits knäsvag ända sedan den där dagen han såg henne skejta i Björns trädgård. Movits, vars största intressen egentligen är rymden, schack, marsvinet Domino och matlagning, börjar alltså öva moves på brädan hemma i Midsommarkransen tillsammans med bästisen Ruben. Är Movits en naturlig talang, född att skejta med de allra största? Absolut inte. Men man ska inte underskatta nybörjartur. Under en träning lyckas Movits nämligen genomföra ett supersvårt skejtingtrick, ett trick som dessutom filmas och sprids på nätet. Plötsligt är Movits Kungen av Kransen. Han är Rampens Riddare, beundrad av alla. Det dröjer inte länge innan tv-programmet Klassens hjälte ringer och vill göra ett inslag om honom där han upprepar sin succé, och Movits vill först dra sig ur. Rädd för att bli avslöjad som en bluff inför alla, och i synnerhet Beata, tackar Movits ändå motvilligt ja. För vad är några skrubbsår och brutna ben jämfört med sårad stolthet och brustet hjärta?

Kärlekspizzan bjuder på humor och vardagsdramatik i en charmig blandning.

Johan Rundberg (född 1973) är författare, bosatt i Stockholm. Han debuterade som barnboksförfattare 2001 med bilderboken Hopplösa lillasyster. Boken Kärlekspizzan nominerades till Barnens romanpris 2013 och 2015 kom den efterlängtade uppföljaren, Knockad Romeo. När Johan inte är upptagen med att skriva böcker arbetar han med sport-TV.

 

En varm och skruvad historia om vänskap och nyfikenhet, fylld av genanta drag och knasiga förvecklingar. Movits är en sympatisk person som söker sin egen väg mellan yttre tryck och inre volter. Det går både dåligt och bra, precis som i verkliga livet, men han växer med prövningarna.

Jonna Fries, Smålandsposten

En härlig och rolig bok som lockar till många skratt

Skåpet

Jag fnissade, skrattade och hisnade gång på gång. En underbar bok om en störtskön kille.

Bokspanarna


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone