Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den svenska elkrisen: Slöseriet, vansinnet och den gröna lögnen. Hur Sveriges elkonsumenter rånades på 200 miljarder utan att någon åkte i fängelse.
Isbn: 978-91-8080-424-0
Förlag: Books on Demand
Kategori:
Samhälle & politik IT & teknik
Tillgänglig sedan: maj 2023

E-bok

Den svenska elkrisen: Slöseriet, vansinnet och den gröna lögnen. Hur Sveriges elkonsumenter rånades på 200 miljarder utan att någon åkte i fängelse.

Boken är en sammanställning av ett antal publicerade artiklar, som redogör för några av de viktigaste sammanhangen i svensk elförsörjning och energipolitik. Artiklarna är delvis detaljerade analyser och delvis lättsamma betraktelser över vad som gått fel. Hur kom det sig att svensk elförsörjning på bara ett par år gick från att ha varit oproblematisk och billig till en situation som präglas av brist och höga priser? Hur kunde man lägga ner kärnkraftverk fastän det fanns planer på ökad elanvändning? Är verkligen vindkraften så bra som de säger? Vilket kraftslag ger de lägsta elpriserna? Vad har utländskt ägande fått för effekter på elförsörjningen? Vad får elkrisen för konsekvenser? Dessa och många andra frågor besvaras i boken.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone