Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mytiska väsen - Näcken
Isbn: 978-91-8077-343-0
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år 6-9 år Lättläst
Tillgänglig sedan: november 2023
Uppläsare: Joakim Sædén
Length: 10 minuter

Ljudbok

Mytiska väsen - Näcken

Näcken har funnits i folktron så långt tillbaka man kan minnas. I dag är det inte många som tror på näcken, men du har säkert någon gång hört uttrycket ”Akta dig för näcken!”. Han är känd för att försöka locka ner människor i vattnet så att de drunknar. Men varför vill han göra det? I den här boken får du veta mer om hur näcken förtrollar människor och förvandlar sig själv, men också om hans sorg och ensamhet.

Mytiska väsen – Näcken berättar bland annat om näckens vackra musik, om spelmän som offrat till honom för att bli bättre musiker, om en ung kvinna som påstod att näcken var far till hennes barn, om näckabett och bäckahästen, och naturligtvis, hur man skyddar sig mot näcken. 

Nypons lättlästa faktaböcker är framtagna för att uppmuntra till läsning. Tack vare det enkla språket och de intressanta ämnena väcker böckerna läslust hos såväl yngre som äldre läsare.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Nypons böcker är indelade i sex nivåer. Serien Mytiska väsen ligger på nivå 3 av 6.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone