Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sorgen efter Linda: Arne Lindroos sista utredning
Isbn: 978-91-8999-422-5
Förlag: Vibery Audiobooks
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2024
Uppläsare: David Zetterstad
Length: 4 timmar 31 minuter

Ljudbok

Sorgen efter Linda: Arne Lindroos sista utredning

Som i alla författarnas polisromaner är händelserna i Sorgen efter Linda skrämmande, initierade och i stor utsträckning farligt nära verkligheten. Offentliga personer figurerar i boken i sina ämbeten, uppdrag eller yrken.

Romanen börjar med en trettonårig flickas självmord i Fyrisåns mörka vatten. Flickan är deprimerad och desperat efter att ha blivit sexuellt utnyttjad. I flickans kläder hittar polisen en lapp med ett meddelande som för tankarna till grooming. Lindroos vill komma till botten med den tragiska händelsen och reda ut varför Linda valt att avsluta sitt liv och för att ge flickan rättvisa genom att hitta förgriparen. Spåren leder till förövaren men också till en traffickingliga som säljer dyr sex med tortyr till hugade spekulanter. Ligan består även av en nynazistisk gruppering som planerar för terrorattentat mot den svenska demokratin.

Lindroos sista fall blir inte det lugna slutet på en poliskarriär utan som skadeskjuten polisinspektör får han gipsad följa dramat blodiga upplösning.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone